Úžasný to deň pre mačacie umenie. Konečne niekto ocenil hodnotu mačiek :). V slávnej aukčnej sieni Sotheby’s niekto vydražil prekrásny obraz plný mačiek. Človek by možno len tak mávol rukou, veď tam sa stále niečo drahé a ojedinelé draží. Obraz s desiatkami sediacich mačiek sa ale vydražil za neuveriteľných $826,000. To je už slušná čiastka za mačacie umenie.

Autorom je rakúsky umelec Carl Kahler , ktorý obraz stvoril okolo roku  189o pod názvom „Lásky mojej ženy/ My Wife’s Lovers – aké pravdivé, že áno? A to vtedy ani len netušil, akí drahí, nakoniec ti milovníci budú 🙂 . Zadávateľkou objednávky bola veľmi bohatá Kate Birdsall Johnson, ktorá vlastnila okolo  350 mačiek žijúcich v absolútnom luxuse na ranči v Kalifornii. Na obraze ich je zachytených 42 a všetky plemena turecká angora. Autor obrazu sa na maľbu, za ktorú dostal asi $5000, pripravoval neuveriteľné 3 roky.

Carl Kahler AUSTRIAN MY WIFE’S LOVERS

 

 

Zdroj informácie: http://www.smithsonianmag.com/smart-news/someone-just-paid-826000-greatest-cat-painting-all-time-180957158/?utm_source=facebook.com&no-ist

Podobné príspevky:

Pozrite sa mačkám hlboko do očí! Krásne fotky plné detailov

Análne šperky pre mačky – skvelý biznis nápad alebo ponižujúca trápnosť?!

Století staré fotografie ukazují kočky v lidských situacích

Talianske šperky s mačacími motívmi

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..